Pages

17 Şubat 2013 Pazar

RÜYADA BESMELE GÖRMEK








     Besmeleyi Kur’an harfleri ile, güzel ve noksansız olarak yazdığını görmek rızk, sanat, ilim ve her türlü hayırlı işe delalet eder. 

     Besmelelerin yazıldığı yerden silinmesi, yazılı kağıdın uçup gitmesi ya da imhası ecelin yaklaşmasıyla, besmeleyi caiz ve uygun olmayan şeyle yazmak inanç zayıflığına, onu asıl harfleriyle değil de diğer dillerin harfleriyle yazmak o ülkenin parasına yahut yabancılarla arkadaşlık etmeye, besmelede görülen şekil ve ifade noksanlığı din ve dünyalıktaki noksanlığa, besmeledeki kelimelerinin yerlerini değişmiş olarak görmek inanç ve akidede
ki değişmeye, güzel bir hat yazısı ile besmeleyi bir evde görmek mutluluğa, güzel akideye ve hayırlı eşe, besmeleyi tamamen okumak malda artışa ve ziyade berekete, arzu edilen hayırlara ermeye, besmeleyi ‘euzü’ ile birlikte söylemek korkudan emin olmaya, sıkça besmele çekmek beş vakit namaza, bir işe besmele ile başlamak, eğer iş meşru ve hayırlı ise bereket ve semeresine, haram ve gayrimeşru işe besmele ile başlamak hakla batılı karıştırmaya ve günah işlemeye delalet eder.

     Rüyasında besmele çektiğini gören kimse bütün sıkıntılarından kurtulur, ferah ve aydınlık günlerin başlangıcına işarettir. Besmele çeken kimse korunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder